بره موم چیست؟

بره موم چیست

1_بره موم(propolis) چیست؟

 

بره موم اصل ماده ی خمیری شکل وچسبناکی ست که رنگ آن از سبز تا قهوه ای تیره متغیر است.

زنبور عسل آنرا از رزین گیاهان که روی برگ ها یا ساقه ی گل ها است باشیره ی های خاص تهیه میکند.

زنبور عسل برای ضدعفونی کردن کندو و دفاع در مقابل بیماری های مرتبط با کندو و همچنین پوشاندن سوراخ ها وشکاف ها از آن استفاده میکند.

2_.رزین چیست؟

رزین شیره های گیاهی از خراشیده شدن تنه و شاخه و برگ و گل گیاه بوجود می آید.

که این ماده از محل خراشیده شده ی گیاهان ترشح میشود.

و آنرا ضدعفونی می‌کند تا جلوی شیرابه های گیاه را بگیرد.

سپس زنبور عسل این ماده ی چسبنده را جمع آوری وبا پاهای جلویی به پاهای عقبی انتقال داده و در سبد گرده در پاهای عقب خود منتقل میکند.

بعد از اینکه وارد کندو میشود با مقداری موم وگاهی گرده مخلوط کرده، وبرای ضدعفونی سلول ها برای آماده سازی وتخم ریزی ملکه آماده میکند.

همچنین در مقابل سوراخ پرواز که برای تنظیم سرما وجلوگیری از ورود حشرات وحیوانات کوچک مثل مار،مارمولک،موش و غیره است استفاده میشود.

همانطور که قبلا گفته شد بره موم در مناطق مختلف رنگ های

مختلفی دارد که از سبز تاقهوه ای تیره متغیر است. وقتی ملکه زنبور عسل برای اولین بار در مومِ بافته شده تخم ریزی میکند رنگ موم زرد روشن است.

ولی زمانی که یک بار زنبور عسل از سلولی متولد میشود.برای تخم ریزی مجدد زنبورها یک لایه ی نازک بره موم داخل سلول ایجاد میکنند. که بااین کار سلول را ضدعفونی کرده وبرای تخم ریزی مجدد ملکه آنرا آماده میکنند.

ترکیبات بره موم با توجه به منطقه ومنبع جمع آوری توسط زنبورهای عسل متفاوت می‌باشد. از فاکتورهای مهم و تأثیرگذار در کیفیت بره موم میتوان به عوامل متعدد دیگری چون فصل وزمان جمع آوری بره موم اشاره کرد.

مقدار کمی دانه های گرده گل  که در بره موم یافت میشود پروتئین آن را تشکیل میدهد.

بره موم چیست

3_خواص بره موم اصل:

بره موم

خواص بره موم

یک محقق لهستانی ۷۶ اسیدامینه متفاوتی را در بره موم شناسایی کرد که مقدار آن به بیش از یک درصد میرسد. از کل اسیدآمینه های موجود میزان آرژنین جمعا ۴۵٫۸درصد می‌رسید که ۷اسیدآمینه ی دی

دیگر هم به مقدار کم موجود بودند.

توان بره موم برای ترمیم بافت ها مربوط به وجود آرژنین در آن است.

زیرا این ماده در تحریک تولید اسید نوکلئیک نقش دارد.۱۴ عنصرریز معدنی نیز در بره موم شناسایی شده است که از بین آن ها آهن و روی از همه فراوان تر است.

بره موم خواص زیادی دارد که از مهمترین خواص آن میتوان به ضدمیکروبی،ضدویروسی وضد باکتریایی آن اشاره کرد.

به خاطر خواص میکروب کشی بره موم در کشورهای مختلف دنیا کاربرد وسیعی در زمینه ی بهداشت و درمان برخی از بیماری ها داشته.

حتی ابوعلی سینا دانشمند ایرانی در کتاب های خود از بره موم به نام موم سیاه یاد میکند. وخواصی از آن را نیز بیان میکند.

چینی ها به خاطراینکه متوجه شدند بره موم ماده ای ارزشمنداست آنرا از تمام دنیا خریداری کرده. وپس از وارد شدن به کشورشان داروهای مختلفی تولید میکنند. که برای درمان بیماریها استفاده میکنند

 همچنین وزیر بهداشت ترکیه در سمیناری که دراین‌کشور برگزار گردید طی سخنرانی که در جمعی از زنبورداران مطرح کرد.

اعلام کرد که آنتی بیوتیک از داروخانه های کشور ترکیه جمع آوری شده و جایگزین آن بره موم فرآوری شده به صورت قرص و شربت و کپسول برای بیماری های ویروسی،التهابی،میکروبی وباکتریایی تولید شده است.

جالب است بدانید:

نکته ی جالب دیگر در مورد بره موم اصل این است که برخی از محققان براین عقیده اند که بره موم به واسطه ی رزین، سُرب موجود درهوا ومحیط را که به خاطر بنزین و اتومبیل ها تولید شده ودرفضا پراکنده و وارد بدن انسان شده را در خود جذب کرده و توسط ادرار دفع میکند.

البته دانشمندان تحقیقات خود را دراین‌مورد کامل نکرده اند و درحال بررسی بیشتر است.

کشورهایی مثل چین،ترکیه ودیگر کشورهایی که در زمینه ی بره موم به اطلاعات جامعی دست پیدا کردند.

از زنبورداران ایرانی بره موم به صورت خام خریداری کرده. و آن را به کشور خود برده،تبدیل به دارو و کالاهای بهداشتی مثل خمیردندان،صابون،کرم وغیره میکنند …

 

نبکا کندو

نوشته‌های مرتبط
عسل نبکا

دیدگاه‌ها

*
*

دوازده − 7 =